پول هوشمند (Smart Money) چیست؟

پول هوشمند (Smart money) چیست؟
پول هوشمند به سرمایه ای با حجم و ارزش بالا می گویند که سرمایه گذاران حقیقی یا حقوقی به دلایل مشخصی وارد بازار یا از بازار خارج می کنند. اسمارت مانی، پول بسیاری است که به صورت غیرطبیعی بر روند قیمتی یک دارایی تاثیر می گذارد.
شایان به ذکر است که پول هوشمند با پول حقیقی متفاوت است.

تحلیل پول هوشمند در بورس
پول هوشمند یا اسمارت مانی اصطلاحی رایج در تمام بازار های مالی است اما این واژه در بورس ایران بسیار پرکاربرد است و معامله گران براساس آن استراتژی های معاملاتی میچینند. همانطور که پیش تر اشاره شد پول هوشمند به تغییر روند قیمتی در بورس منجر میشود؛ اما سرچشمه این تغییر روند از کجاست؟
انتظارات مهم ترین عامل در جهت دادن به قیمت است، فعالان بازار معتقدند که افرادی که با حجم سرمایه ی بالا وارد بازار سهام می شوند افرادی با تجربه و قدرت تحلیلی بالاتری هستند و سهام های منتخب این افراد مستعد رشد بیشتری خواهند بود. نکته ی قابل توجه این است که شناسایی این پول به سادگی آن چیزی که تصور می شود نیست.
راه های تشخیص ورود و خروج پول هوشمند
برای شناسایی ورود و خروج پول هوشمند به بازار، 4 فاکتور مهم وجود دارد با بررسی این 4 فاکتور نمی توان به طور قطعی نظر داد و بازهم احتمال خطا وجود دارد.
نکته ی قابل توجه این است که هر کدام از این فاکتور ها به تنهایی نشانگر چیزی نیستند و این 4 فاکتور در کنار همدیگر می توانند نشان دهنده ی ورود و خروج پول هوشمند باشند
1-سرانه ی خرید حقیقی و حقوقی
یکی از راه های مهم تشخیص ورود و خروج پول هوشمند سرانه ی خرید حقیقی و حقوقی است. فعالان بازار روزانه حجم معقولی از پول را در بازار سرمایه معامله میکنند گاهی در یک یا چند روز سرانه خرید یا فروش یک سهم به طور غیرمعمول بالا میرود که این نشانگر شکل گیری یک موج صعودی یا پایان یک روند صعودی باشد.
بنابراین بررسی خرید و فروش افراد حقیقی و حقوقی میتواند به شناسایی روند حرکت پول هوشمند کمک کند.
2-حجم معاملات مشکوک
در برخی مواقع معامله گران در یک بازه زمانی مشخص با حجم بالایی از معاملات مواجه می شوند. این اتفاق زمانی میتواند نشانگر ورود و خروج پول هوشمند باشد که در مدت زمانی معلوم در گذشته روند و حجم معاملات کم نوسان بوده و در یک محدوده ی مشخص صورت می گرفته است.
رشد حجم معاملات اگر با رشد ارزش همراه باشد نشانه ی قوی تری برای ورود اسمارت مانی است.
3- نوسانات قیمتی غیرمنتظره(رنج کشیدن)
گاهی اوقات نوسان قیمتی در یک سهم به واسطه ورود یا خروج پول زیاد اتفاق می افتد.
در این حالت که به اصطلاح رنج کشیدن می گویند ممکن است سهم از کف قیمت به سقف قیمتی یا برعکس برسد و نوسان های شدیدی داشته باشد. به طور کلی نوسان ناگهانی و غیر منتظره می تواند نشانگر ورود و خروج پول هوشمند باشد ولی به تنهایی نشانه ی محکم و خوبی نیست.
4-کد به کد کردن
به تغییر مالکیت سهام یک شرکت از یک سهامدار به سهامداری دیگر کد به کد گفته میشود که با اهداف مختلفی انجام میشود، یکی از این اهداف می تواند ورود و خروج اسمارت مانی باشد. 4 نوع کد به کد وجود دارد که رایج ترین آنها حقیقی به حقوقی و حقوقی به حقیقی است که به طور مختصر این 2 نوع را توضیح می دهیم.
حقیقی به حقوقی: زمانی اتفاق می افتد که سرانه فروش حقیقی و سرانه ی خرید حقوقی بالا است در این مورد میتوان نتیجه گرفت که افراد حقیقی انتظاری برای رشد قیمت این سهم ندارند.
حقوقی به حقیقی: درست عکس حالت بالا میباشد که سرانه فروش حقوقی و خرید حقیقی بالا است و انتظار رشد قیمت از طرف فروشنده های حقوقی وجود ندارد
نتیجه
علیرغم تصور عامه شناسایی اسمارت مانی یا پول هوشمند امری دشوار است که البته با رصد دقیق نشانه های آموزش داده شده در متن این امر تسهیل میشود. نکته ی پایانی حائز اهمیت این است که همیشه ورود و خروج پول دلیل بر ارزندگی یک دارایی نیست گاهی اوقات این ورود خروج پول با اهدافی مانند دستکاری قیمت انجام می شود.
دیدگاهتان را بنویسید