ورود و خروج پول حقیقی چیست؟

جریان ورود و خروج پول
جریان ورود و خروج پول یکی از پر اهمیت ترین مولفه های بازار است زیرا ورود پول و نقدینگی باعث رونق و خروج پول موجب ایجاد دوره ی رکود در بازار سرمایه میشود.
جریان نقدینگی یکی از پارامترهای مهم در تصمیم گیری برای سرمایه گذاری در هر بازاری است و یکی از پر اهمیت ترین جریان های نقدینگی در بازار سرمایه ورود و خروج پول به بازار است.

تفاوت جریان های نقدی
جریان های نقدی به دو دسته تقسیم میشود پول حقیقی و پول حقوقی، در ابتدا نیاز است به این دو مفهوم اشاره کنیم.
سرمایه گذاران حقیقی افرادی هستند که به صورت شخصی و انفرادی بدون وابستگی به تشکیلات و ارگانی در بازار سرمایه اقدام به سرمایه گذاری و معامله میکنند این جریان های نقد ورودی به بازار را پول حقیقی می گویند در مقابل افراد حقوقی قرار دارند که همان شرکت ها و سازمان های بزرگی هستند که جریان های نقد بزرگتری را وارد یا از بازار خارج میکنند.
ارزش گذاری دارایی از طریق پول حقیقی و حقوقی
جریان ورود پول حقیقی به یک دارایی باعث ارزشمند تر شدن دارایی در نظر فعالان بازار میشود به بیان دیگر هرچه خریداران حقیقی و فروشندگان حقوقی بیشتر باشد دارایی ارزشمند تر تلقی میشود.
علیرغم اینکه پول حقوقی سهم بیشتری از بازار دارد و پرتفو های بزرگ تری دارند جریان ورود پول حقیقی در بازار از اهمیت بیشتری برخودار است. از طریق کسر کردن ارزش خرید از ارزش فروش حقیقی، خالص معاملات حقیقی به دست می آید که مثبت بودن آن نشان دهنده ی این است که خریداران حقیقی بیشتر بوده و منفی بودن آن نتیجه ی عکس دارد.
چگونه ورود و خروج پول حقیقی را رصد کنیم
همانطور که پیشتر به اهمیت ورود و خروج پول حقیقی اشاره کردیم نیاز به راهی برای رصد این مولفه ی مهم داریم که به راحتی از طریق فرمول زیر قابل محاسبه است:
حجم خرید حقیقی × قیمت = ارزش خرید حقیقی
با جایگذاری دیگر المان ها در این فرمول می توان مولفه های دیگری از جمله فروش حقیقی یا خرید و فروش حقوقی را نیز بدست آورد.
عوامل موثر ورود پول حقیقی به بازار
- شرایط اقتصادی و تورم بالا: تورم بالا اغلب مجب این میشود که افراد برای حفظ ارزش پول خود اقدام به سرمایه گذاری کنند در شرایط کم تورم تر افراد احساس نیاز کمتری به سرمایه گذاری های پر ریسک خواهند داشت.
- نرخ بهره بانکی: نرخ بهره بانکی اثر عکس بر ورود پول حقیقی به بازار دارد. نرخ بهره بالا میتواند باعث شودکه افراد تمایل داشته باشند تا پول خود را از بازار سرمایه خارج کرده و به سپرده بانکی تبدیل کنند.
- اعتماد عمومی به بازار سرمایه: وجود شرایط با ثبات میتواند اعتماد سرمایه گذاران را به بازار سرمایه جلب کرده و باعث ورود پول حقیقی به بازار شود.
- تحولات سیاسی و ریسک های سیستماتیک: بروز هر گونه نااطمینانی سیاسی می تواند موجب خروج پول حقیقی از بورس شده و سرمایه گذاری در دارایی های ریسک گریز را افزایش دهد.
- عوامل روانی: عوامل روانی و رفتار های هیجانی در بین سرمایه گذاران حقیقی نقش بزرگی در ورود و خروج پول به بازار سرمایه دارد
نتیجه
ورود و خروج پول داده ای پر اهمیت در بازار سرمایه است.
به گونه ای که میتوان از طریق جریان ورودی پول موجهای صعودی در حال شکل گیری و یا با خروج پول تغییر روند ها را در بازار تشخیص داد
منبع:www.investopedia.com
دیدگاهتان را بنویسید